duminică, 7 februarie 2010

Proba orala la romana - bacalaureat 2010

Peste cateva zile elevii vor da prima proba din examenul de bacalaureat 2010, la limba romana. Dar aceasta proba poate fi trecuta chiar si cu ZERO puncte. De fapt, elevii pot trece jumatate din probele de bacalaureat fara sa stie mai nimic. Pentru probele la limba romana, limba straina si proba la calculator este suficienta doar prezenta. Candidatii nu sunt respinsi sau admisi, ci primesc certificate de competente.

Candidatii cu zero puncte vor obtine nivelul de incepator dar vor intra la probele scrise.

Profesorul Radulescu, fost director in Ministerul Educatiei considera ca „Elevii mai au materie de parcurs pana la finalul anului”, completand ca subiectele sunt jumatate de literatura, jumatate de comunicare si ca se verifica inclusiv competenta elevului de a citi si intelege un text la prima vedere.
Acesta mai afirma: „Cu siguranta toti vor trece, mai ales ca examenul de bacalaureat se da cu profesorul de la clasa si cu un alt profesor”.

Apoi, cei admisi primesc o hartie care le atesta competenta in limba romana, pe care profesorul Radulescu o considera „de tot rasul” si „inutila”.

Din cate se vede, pana la urma, de acesta situatie, cel mai tare se bucura elevii care vor avea mai putin stres la bacalaureat.


Rezolvari, modele si subiecte rezolvate Bacalaureat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...
Semnatura nu e obligatorie, dar va rog semnati-va.

Primeste informatii pe mail

Daca doresti sa fii anuntat cu ultimele postari, introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos:

SEO Romania Certificat Web